Over Sandy

Voeding en gezondheid hebben mij altijd geïnteresseerd. En als ervaringsdeskundige ken ik het proces van afvallen, dus ook de struggles!

Vanuit huis ben ik Slim & Beautiful opgestart. Uiteindelijk zo gegroeid dat ik de sprong in het diepe heb gewaagd om mijn verdere dromen te achtervolgen. 
Ik heb me weten te specialiseren in het begeleiden van mensen met overgewicht en mede door mijn eigen ervaringen kan ik me heel goed in de klant verplaatsen.
“Ik zie het als mijn missie om bij te dragen aan de gezondheid van de mensen.” Het is geweldig om mensen weer te zien stralen, en weer blij zijn als ze in de spiegel kijken. Ik heb inmiddels al veel mensen naar een gezonde levensstijl geholpen. Het is fantastisch om de klant steeds fitter, energieker en zelfverzekerder terug te zien komen. 
Regelmatig volg ik cursussen en opleidingen om mij zo nog meer te specialiseren. 

Ik ken als geen ander de ups and downs van het aankomen en afvallen.

Het verhaal achter mij…

Ik ben eerder al eens met de billen bloot gegaan en mijn eigen verhaal verteld. Toch zijn er nog steeds mensen die vragen waarom ik de keuze heb gemaakt om Slim & Beautiful op te gaan zetten.
Heel simpel! “Mijn missie om bij te dragen aan de gezondheid van de mensen

Als kind ben ik altijd heel normaal van postuur geweest. In de laatste jaren op de basisschool begon ik langzaam iets te dik te worden. Dit kwam denk ik destijds doordat ik emotioneel best wat te verwerken had. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik een jaar of 8 was en daar heb ik als kind best veel weet van gehad. Gelukkig ben ik, zover ik me kan herinneren, nooit gepest.  
Toen ik naar de middelbare school ging begon ik ook nog eens ongezond te eten en te snoepen, ik voelde me rot over hoe ik eruit zag, maar toch weerhield het mij niet ermee te stoppen. Natuurlijk wees mijn moeder mij er telkens op, maar ook daar trok ik me niets van aan.
Naarmate de jaren volgde werd ik steeds steviger en op mijn 15e was ik echt al veel te dik.
Tuurlijk wilde ik ook dun zijn, dus ik hongerde mezelf heel de dag uit met als resultaat dat ik uitgehongerd uit school kwam, en wat was er makkelijker als je ouders een snackbar hadden… Ik voelde mezelf ontzettend dik en was heel erg ongelukkig.
Als we op verjaardag gingen zat ik eerst uren voor mijn kledingkast te huilen omdat ik niets had om aan te trekken, omdat ik mezelf te dik vond en omdat niks mij leuk stond.
Toen ik 17 was en mijn moeder door had dat ik diep ongelukkig en onzeker was is ze samen met mij naar een gewichtsconsulente gegaan waar ik onder begeleiding 23 kg ben afgevallen. Ja echt waar, zo veel was ik inmiddels te zwaar!!
Daarna ben ik altijd wel redelijk op gewicht gebleven. Ik heb wel altijd op moeten letten, maar wist de draad altijd weer goed op te pakken.

Toen werd ik zwanger van mijn oudste dochter, ik kwam normaal (10 kg) aan, maar na de geboorte van mijn dochter bleven er toch wat kilootjes aan plakken, maar daar maakte ik me niet zo heel druk om.
Toen in 2005 mijn jongste dochter werd geboren, waar ik ook normaal (12 kg) van aan was gekomen bleven ook daar de nodige kilo’s van achter. 
Ik ben toen heel fanatiek gaan sporten en enorm op mijn eten gaan letten en binnen 2 maanden tijd was ik terug op gewicht van voor mijn zwangerschap. Eigenlijk was het goed zo.

Maar ik was nog niet helemaal tevreden en ik wilde nog wat meer afvallen. Toen is het jojo’en begonnen. Ik deed het ene dieet na het andere, er is bijna geen dieet wat ik niet gedaan heb. En met alles viel ik af, maar kwam net zo hard weer aan en vaak nog wat meer.
Nergens had ik die ‘echte’ stok achter de deur en iemand die me een schop onder mijn kont gaf als ik het even niet zag zitten of toch weer naar dat bakje chips of die reep chocolade greep. Dat is wat ik altijd gemist heb in de begeleiding.
Ik heb het dus uiteindelijk op eigen kracht moeten doen.

Maar tot op de dag van vandaag moet ik op blijven letten, kom ik af en toe ook wat kilo’s aan…soms loopt het net wat meer uit de hand dan de bedoeling is en dan ga ik een tijdje PowerSlimmen. Koolhydraatbeperkt en eiwitrijk. Ik val er snel kilo’s mee af en zie mijn vetpercentage slinken.
En natuurlijk moet ik ook in beweging blijven. Zelf probeer ik 2x per week te Bodyteccen en daarnaast sta ik regelmatig op de Vacushaper.

Zo ben ik afgelopen oktober 2018 gestart met PowerSlim en heb daarvan wekelijks een blog bijgehouden om mijn ervaring met jullie te delen en te laten zien hoe zo’n traject eruit ziet. Ik heb mezelf laten coachen door Lotte, Lotte is accountmanager van PowerSlim en ben 7 kg afgevallen. Maar ik moet moeite doen om het eraf te houden, want ook ik hou van lekker eten & drinken en van gezelligheid! Doordeweeks ben ik ook echt heel streng voor mezelf en het weekend neem ik af en toe wat. Als ik deze regel niet voor mezelf hou dan weet ik dat het weer mis gaat.

Alles gaat om de totaalbalans. Beweging, Voeding & persoonlijke Begeleiding

1986
1997
2019