SPORTVASTEN

SPORTVASTEN van Fittergy is de ideale start voor een nieuwe & gezonde levensstijl. Sportvasten is een 10-daagse trainingsmethode onder begeleiding van je coach. Na deze 10-dagen heb je een gezonder gewicht, een energieker gevoel en je conditie krijgt een boost. En dit resultaat is blijvend als je volgens een paar simpele leefregels gaat leven.

Wat is SPORTVASTEN?
De afgelopen eeuw zijn we anders gaan leven: we bewegen minder en eten veel suiker en koolhydraten. Ons lichaam is gewend geraakt aan een hoge koolhydraat- en lage vetverbranding in plaats van een hoge vetverbranding zoals de mensen vroeger hadden. In plaats van vet te gaan verbranden als de voorraad suikers in het lichaam op is, voelen we ons slap en moe, waardoor we weer koolhydraten gaan eten. Vaak krijgen we daar teveel van binnen en slaat het lichaam het overschot op als vet.

Met de combinatie van sporten en vasten doorbreek je deze vicieuze cirkel. Door het vasten leert het lichaam weer vet te verbranden in plaats van om suiker “zeuren” als er energie nodig is. Dat noemen we: the switch. Het sporten – waardoor je energie blijft verbruiken tijdens het vasten – zorgt voor een snelle omschakeling. Als je lichaam gewend is aan het verbranden van vet, pak je minder snel een ongezonde snack; die behoefte neemt af.

Blijf je sporten tijdens het vasten? Dan blijven je spieren intact. Pas na het sportvasten je eetpatroon (gedeeltelijk) aan zodat je deze lage koolhydraat- en hoge vetverbranding behoudt. Dankzij sportvasten word je gezonder, slanker en voel je je fitter.

20-30 minuten sporten
Tijdens het sportvasten sport je dagelijks 20-30 minuten op een bepaalde hartslag (die we vooraf voor jou persoonlijk bepalen). Dit monitor je via een hartslagmeter die je in gebruik krijgt van je coach.

Je kunt bij Slim & Beautiful twee keer per week op de loopband EMS trainingen boeken in combinatie met sportvasten. Je maakt dan gebruik van een loopband en tijdens de training krijg je extra weerstand door de impulsen vanuit de Bodytec. Je doet een volledige intensieve cardio workout in 20 minuten. Naast deze trainingen kies je op de andere dagen voor een andere vorm van sporten.

PROGRAMMA 10 DAGEN SPORTVASTEN

  • INTAKE: geschiktheidstest, programma toelichting, agenda & planning
  • Persoonlijke intake (0-meting) inclusief vet- en spiermassameting, bloeddrukmeting 
  • Bepalen van voedings- en sportprogramma
  • Begeleiding van een gecertificeerde sportvasten coach
  • Evaluatie: opnieuw alle metingen en plan voor gezonde levensstijl

Dag 1-3: afbouwdagen
Op de eerste dag laat je alle dierlijke eiwitten en vetten uit je voeding. Op afbouwdag twee vermijd je alle dierlijke en zetmeelhoudende voedingsmiddelen. Op de laatste afbouwdag eet je bij je ontbijt ook geen fruit meer. Tijdens deze afbouwdagen raakt je lichaam gewend aan het binnenkrijgen van minder calorieën en koolhydraten.

Dag 4-6: make the switch!
Tijdens de sapvasten dagen tijdens dag vier tot en met zes stapt het lichaam over van suiker- naar vetverbranding

Dag 6-10: opbouwdagen
Vanaf dag zeven ga je weer opbouwen zodat de spijsvertering weer langzaam op gang komt. Je start met wat fruit bij jet ontbijt. Ook je darmen moeten weer wennen aan vast voedsel. Op dag acht mag je weer eiwitrijke voeding eten. Op dag negen van de opbouwdagen ga je weer naar het normale niveau van voedselinname. Koolhydraten mag je op dag tien weer eten. Tijdens deze opbouwdagen blijf je je lichaam vet verbranden door de lage inname van koolhydraten en het dagelijkse sporten.

KOSTEN

Sportvasten bij Slim & Beautiful betekent het maken van een kickstart voor een gezonde levensstijl met een-op-eenbegeleiding, een persoonlijke intake, tussentijdse evaluatie en eindmeting.

  • Sportvasten solo: €299 per persoon
  • Sportvasten duo: €249 per persoon

AFSPRAAK MAKEN

Sportvasten online of in de studio

Stel je vraag!