BODYTEC

Personal Training EMS

DOELSTELLINGEN

Bodytec is een krachtige full body workout in 20 minuten door middel van ‘Elektro Musculaire Spier Stimulatie’ (EMS).
Deze techniek stelt je in staat om acht spiergroepen te trainen in één sessie. Spiervezels worden maximaal geactiveerd, waardoor deze workout een snel waarneembaar resultaat oplevert. Strakkere huid, minder cellulitis, betere doorbloeding en stofwisseling, figuurcorrectie op de bekende probleemgebieden (buik, billen, bovenbenen en bovenarmen), bevordering spiergroei, vermindering pijnklachten bij artrose en reële trainingsdoelen liggen binnen handbereik. De techniek is trouwens niet zo nieuw als het misschien lijkt. In de fysiotherapie wordt EMS al ruim 30 jaar ingezet als een toegepaste techniek om spierblessures te behandelen. Dit stond aan de basis van deze ultramoderne manier van sporten.

Hoe werkt het?
In onze Bodytec Studio maken wij gebruik van EMS apparatuur van Miha Bodytec. Tijdens de training draag je onderkleding van speciaal materiaal die goed aansluit en geschikt is om de impulsen goed over te brengen op het lichaam. Over de onderkleding wordt een speciaal electrodenvest gedragen met daaraan gekoppeld electroden voor de arm-, been- en bilspieren. Het electrodenvest wordt aangesloten op de veilige en effectieve Bodytec apparatuur. In 20 minuten worden je spieren door middel van laagfrequente elektrische impulsen effectief gestimuleerd. Hierdoor wordt in korte tijd het spierweefsel opgebouwd, het metabolisme gestimuleerd, onderhuids vetweefsel gestroomlijnd en de huid verstevigd.

Het niveau
Elke training wordt afgestemd op jouw behoefte en niveau: zwaar en dynamisch of juist licht en statisch. De intensiteit voor de verschillende spiergroepen wordt afzonderlijk ingesteld. Zo kunnen specifieke spiergroepen extra intensief getraind worden of juist worden ontzien. Afhankelijk van de intensiteit kan tijdens één training van 20 minuten meer resultaat behaald worden dan tijdens meerdere conventionele trainingen in de sportschool of thuis.

Wanneer niet?
Een EMS-training met Miha Bodytec werkt met een impuls intensiteit binnen het micro-Ampère (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam. Er zijn een aantal omstandigheden waarbij het trainen met Miha Bodytec wordt afgeraden. De trainers kunnen je hier verder over informeren.

BODYTEC FACTS

VOORDELEN VAN BODYTEC

Een totale body workout in 20 minuten en binnen een zeer korte tijd een sterker, strakker en fitter lichaam klinkt natuurlijk geweldig, maar er zijn nog veel meer voordelen! Wij hebben ze even op een rijtje gezet…

BOOK NOW

Boek hier jouw vrijblijvende proefles en ervaar wat Bodytec met jouw lichaam doet!

Voor wie is Bodytec geschikt?

De training met Bodytec is mogelijk vanaf 16 jaar. Zowel de recreatieve, de niet-sporters als topsporters kunnen trainen met Bodytec. Elke les wordt u getraind door een personal coach die rekening zal houden met uw wensen en mogelijkheden. De gewrichten worden nauwelijks belast waardoor trainen met Bodytec ook zeer geschikt is indien je last hebt van een blessure, bijvoorbeeld rugklachten.

WEINIG TIJD
Heb je een drukke baan, kinderen en heb je geen of beperkte tijd om te sporten? Dan is Miha Bodytec een effectieve methode om je doel te bereiken zonder tijd te verliezen. In minder dan je lunchpauze zit de volledige work-out erop. Ook ideaal als je niet zo sportief bent:
na 30 minuten sta je weer buiten!

AFVALLEN
Wil je afvallen? Dan kan Miha Bodytec jou helpen. Dankzij de elektrische stimulatie wordt de stofwisseling verhoogt en vindt er snellere verbranding plaats, waardoor het lichaamsgewicht vermindert. Ook kan je je dankzij de afstemming per spiergroep concentreren op specifieke probleemzones zoals de billen of de heupen. En dat in slechts 20 minuten per week!

CONDITIE VERBETERING
Miha Bodytec helpt je om binnen no time in conditie te raken voor die topprestatie. Ook voor een summer body is de Miha Bodytec jouw snelle oplossing.

65+
Ben jij 65+ en wil je je conditie behouden om een gezond leven te leiden? Ook dan is Bodytec iets voor jou. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat ouderen met lage rugklachten veel effect ervaren na trainen met Miha Bodytec: bij 80% verminderde de klachten en zelfs 30% was pijnvrij na zes weken! Bovendien kan de training helemaal op jouw niveau en conditie worden aangepast.

SPORTER
Ben jij (top)sporter en wil je een effectieve aanvulling op je normale training? Met Miha Bodytec kan je focussen op precies dat extra stukje kracht, snelheid of uithoudingsvermogen waar jij naar op zoek bent! Dankzij individuele afstemming voor alle spieren train je precies dat wat nodig is.

Artrose, Reuma, fibromyalgie, COPD, Sacralisatie lage rugklachten of spierdystrofie
De Bodytec training biedt mensen met artrose de mogelijkheid op een effectieve manier de spieren te trainen zonder te veel grote bewegingen te hoeven maken. Hiermee worden de spieren rondom de aangetaste gewrichten versterkt. Dit zorgt voor meer steun, waardoor er ook minder pijn wordt ervaren. Bovendien helpt bewegen stijfheid te verminderen, af te vallen en een betere conditie op te bouwen. Veel mensen zijn geneigd om bij pijn hun lichaam rust te geven. Een logische en vaak verstandige reactie. Toch moet je bij gewrichtspijn juist datgene doen waarvan je lichaam lijkt te zeggen dat je het voor moet laten: bewegen.

EMS training met Bodytec bewezen effectief tegen rugpijn

Een groeiend aantal mensen kampt met rugpijn in de 21ste eeuw, onder andere door een zittend beroep, te weinig beweging en/of een verkeerde houding.

In de zoektocht naar behandelingen voor rugpijn is EMS een van de methodes die onderzocht is door de Universiteit van Bayreuth in Duitsland, in 2002. EMS ( electro muscle stimulatie) vond zijn oorsprong in de medische wereld en wordt nu nog gebruikt voor herstellende training bij blessures of voor pijn bestrijding. Het onderzoek heeft aangetoond dat intensieve EMS training voor het hele lichaam, zoals Bodytec, rugpijn op een effectieve manier kan verminderen en zelfs bestrijden.

Het onderzoek 
De wetenschappers wilden het effect meten van intensieve EMS training, zoals Bodytec, op rugpijn. 49 mensen met rugpijn ( 18 vrouwen en 31 mannen), met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar, deden mee aan het onderzoek.  De proefpersonen trainden 5 weken met EMS en werden aan het begin en aan het einde van de trainingsperiode onderzocht.

De resultaten
– Bij 88,7% van de deelnemers werd een vermindering van de rugpijn geconstateerd
– De intensiteit van de pijn en het aantal keren dat de deelnemers rugpijn hadden nam waarneembaar af
– 75,7% van de deelnemers heeft een verbetering van het humeur ervaren en 69,4% voelde zich vitaler
– 85,7% van de vrouwen gaf aan dat hun lichaam stabieler aanvoelde en 75,5% was meer ontspannen na de training

Conclusie
Het onderzoek heeft aangetoond dat intensieve EMS training voor het hele lichaam, zoals Bodytec, rugpijn op een effectieve manier kan verminderen en zelfs bestrijden.  Door elektrische stimulatie worden alle grote spiergroepen geactiveerd. Nog belangrijker is de stimulatie van de diepere spiergroepen die moeilijk te trainen zijn met conventionele training. De deelnemers gaven niet alleen aan dat de rugpijn verminderd of zelfs verdwenen was, maar ook dat hun vitaliteit en stemming verbeterde.

De ervaringen bij Bodytec Middelburg
Wij hebben inmiddels een aantal klanten met rugklachten en zij geven allen aan dat de pijn sterk vermindert en dat zij zich sterker voelen. Het trainen met het Bodytec-vest ervaren zij ook als prettig omdat dit goed aansluit en stevigheid geeft tijdens de training. Bij een aantal klanten is zelfs de rugpijn volledig verdwenen. Bij rugklachten komt het vaak voor dat een bepaalde spier of spiergroep in de rug overwerkt of overspannen is en verkrampt. De andere spieren worden niet op een natuurlijke manier gestimuleerd om dit op te lossen en zijn minder ontwikkeld. Door de elektrische stimulatie bij Bodytec training worden alle spieren weer aangesproken en kan de minder ontwikkelde spier zich weer ontwikkelen. Het evenwicht in de rug wordt zo weer hersteld. Bovendien worden de buikspieren sterker en dit kan ook helpen bij het verminderen van rugklachten.

 

Nieuwe DIN richtlijn waarborgt veilig trainen met EMS?

Na tien jaar pionieren en onderzoeken is er eindelijk sinds maart 2019 een DIN-norm voor EMS-training die precies regelt wat de verwachtingen zijn van de leverancier, studiohouder en trainer. ‘We zijn blij dat er nu duidelijke richtlijnen zijn omtrent EMS-training’, zegt Papken der Kevorkian, sales en marketingmanager van miha bodytec BLX.

Lees verder…

Stel je vraag!